A sterilizálás a fogamzásgátló módszerek egyike, megfelelő alternatíva olyan nők számára, akik a jövőben nem terveznek terhességet. A sterilizálás azonban nem jelenti a nőiesség végét. Nálunk ez a beavatkozás még mindig viszonylag ismeretlen, azonban más országokban meglehetősen elterjedt, elsősorban a biztos eredmény és azért, mert nem terheli meg annyira a szervezetet. A sterilizálás után nem kell többé tablettákkal, tapaszokkal vagy bármilyen más hormonális fogamzásgátló eszközökkel bajlódnia. Hosszú távon gazdaságosabb és olcsóbb védelmet biztosít a teherbeesés ellen.


Mit kell tennie, ha műtétre akar jelentkezni:

Kis beavatkozás
A női sterilizálás olyan orvosi beavatkozást jelent, amelynek következtében a nő elveszíti fogamzóképességét, miközben a petefészkeket nem távolítják el, és azok nem is sérülnek. Az orvos laparoszkópiás műtéttel elzárja a petevezetékeket, amivel megakadályozza, hogy a peték a méhbe jussanak, valamint, hogy a spermiumok eljussanak a petékhez. A műtét után általában két kisebb heg marad a nő testén. A szervezet hormonális működése nem sérül, a nő a sterilizálás után is menstruál és a műtét nem érinti nemi életét.

A beavatkozás előtt Önre váró kivizsgálások
Műtét előtti kivizsgálás: vérvizsgálat, általános, belgyógyászati és aneszteziológiai kivizsgálás. Nőgyógyászati kivizsgálás hogy nincs-e fennállló terhesség vagy egyéb egészségügyi elváltozás.

Felépülés
Műtét előtti kivizsgálás: vérvizsgálat, általános, belgyógyászati és aneszteziológiai kivizsgálás. Nőgyógyászati kivizsgálás, hogy nincs-e fennállló terhesség vagy egyéb egészségügyi elváltozás.

Ki élhet a sterilizálás lehetőségével a törvény szerint
Az egészségügyi ellátásról szóló törvény szerint olyan nő esetében végezhető sterilizálás, aki ezt saját döntése alapján kéri, betöltötte 18. életévét és az adott időpontban nem terhes.

A beavatkozás ára: 599,- euró
Ez az összeg magában foglalja az összes költséget (műtét, orvosi ellátás, egésznapos klinikai tartózkodás, gyógyszeres kezelés, műtétet megelőző kivizsgálás).

Mit kell tennie, ha műtétre akar jelentkezni
Lépjen kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailben, és egyeztessen időpontot. Nincs szükség előzetes kivizsgálásra saját nőgyógyászánál – mi a klinikán elvégezzük az összes szükséges vizsgálatot.

Orvos

 

Kapcsolat űrlap